Forum Home   BanList HLStatsX Image Hosting Redirecte Linkuri rapide
Du-te înapoi   RGK Forum • România > PC Zone > Programing > PHP Tutorial
Inca nu esti membru!

Vrei acces la chestii misto? Ca membru poti:

Post. Raspunde acestui subiect.
Link & images. Vezi link-urile si imaginile din acest post.
Movie. Vezi filmele online de pe forum.
Attachments. Descarca/vezi fisierele atasate din acest post.
Say Thanks. Arata aprecierea ta prin trimiterea de multumire autorului.
Rate. Evalueaza acest subiect cu o nota de la 1 la 5.
Flag. Alerteaza Moderatorii si avertizeaza membrii in legatura cu o problema legata de acest post.
Poll. Adauga un sondaj acestui subiect.
Subscribe. Primesti notificari cu noile posturi ale acestui autor.

Interesat? Inregistreaza-te sau Autentifica-te.

Răspunde
 
LinkBack Optiuni Subiect Moduri de afișare

  #1 (permalink)
20-04-16
rgk
Fondator
Ce inseamna server ?
Share on facebook

Ce inseamna server ?

Toata lumea stie, probabil, ce inseamna Internet: acea colectie uriasa de echipamente legate intre ele in scopul schimbului de informatii sau al furnizarii de servicii. Daca ar fi sa simplificam mult ideea de internet, am putea considera ca acesta este o retea de calculatoare in care fiecare nod (calculator) gazduieste informatii sau servicii ce pot fi accesate de publicul larg. Aceste calculatoare din internet poarta numele de servere.

In sens larg, un server este un dispozitiv (combinatie de hardware si software) care ofera servicii si/sau informatii utilizatorilor (clientilor).

Odata cu notiunea de server apare si cea de arhitectura client-server, care se refera la un ansamblu format dintr-un dispozitiv server (furnizor de informatii) si un dispozitiv (calculator) client, conectate prin intermediul unei retele si care fac schimb de informatii. Cel mai comun exemplu al acestui ansamblu este dat de functionalitatea de partajare a fisierelor in retea (File Sharing). Spre exemplu, un calculator contine un folder partajat (share-uit) si un alt calculator copiaza folderul prin retea. In aceasta situatie, calculatorul care ofera folderul are functia de server iar cel care preia folderul - pe cea de client. Rolul de client/server nu este statornic in acest scenariu, oricare din cele doua calculatoare putand oricand sa detine oricare din functii. Asadar notiunea de server se aplica in momentul in care dispozitivul din retea (calculatorul) ofera informatii sau servicii.

Server web

Un tip particular de server, este server-ul web. Un server web este un sistem care gazduieste si ofera pagini web prin intermediul unei retele. De cele mai multe ori, termenul de server web desemneaza a aplicatie, un program care ruleaza pe calculatorul-server si care este responsabil cu primirea cerintelor de la utilizatori si transferarea paginilor web catre ei.

Ce inseamna site ?

Paginile stocate pe un calculator-server si oferite publicului larg sunt grupate sub denumirea generica de site. Un site (denumit si website) este, asadar, o colectie de pagini web, interconectate, stocate pe un server web.

Deservirea paginilor

In momentul in care un server web primeste o cerinta de la un utilizator pentru o pagina, se verifica mai intai existenta acesteia. Daca pagina exista fizic pe server atunci este transmisa catre utilizator. Paginile returnate de un server web sunt de obicei in format HTML. Navigatoarele web (browserele) sunt capabile sa interpreteze codul HTML si sa afiseze informatiile intr-un mod usor de citit.
In imaginea de mai jos este reprezentata o comunicare tipica intre un server web si un client.


Deservirea unei pagini statice, fara interventia interpretorului PHP

In lumea reala, paginile deservite de un server web sunt de cele mai multe ori modificate inainte de a fi transmise catre clienti. Exista situatii cand paginile cerute nici nu exista fizic pe calculatorul server si cu toate astea ele sunt construite si deservite la cerere.

Acest lucru este posibil gratie unor module sau aplicatii aditionale care functioneaza impreuna cu aplicatia de server web. Unul din aceste module este PHP.



sursa:   Trebuie sa fii inregistrat si autentificat pentru a vedea linkurile.  







Semnătură:
rgk is offline  
Reply With Quote
Răspunde

Tags
calculator-server, ce inseamna server ?, server web

Bookmarks

« - | Instalare PHP »

Utilizatori activi în prezent vizualizează acest subiect: 1 (0 membrii si 1 vizitatori)
 
Optiuni Subiect
Moduri de afișare

Reguli de postare
Nu poti deschide subiect nou
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Pornit
Trackbacks are Pornit
Pingbacks are Pornit
Refbacks are Pornit


Linkuri rapide
Acum este ora 19:28.



  (Am uitat parola)